Een klassieke, altijd succesvolle chocolademousse, een zalig warm chocoladecakeje met vloeibaar hart, en een witte chocolademousse met frambozensaus; het zijn drie zalige desserts die de smaakpapillen verwennen en een magische werking hebben.
Klassieke, altijd succesvolle chocolademousse
Deze luchtige chocolademousse zal niemand onberoerd laten. Heerlijke zinnenprikkelende smaak, prachtig om te zien, met het klassieke afrodisiaca chocola en ook nog eens lekker snel en makkelijk te maken. Dit is een gegarandeerd succes.
Ingrediënten
- 150 gram chocolade (puur) van goede kwaliteit
- ½ kopje koffie
- 1 klontje boter
- 4 eieren op kamertemperatuur (2 eierdooiers en het eiwit van 4 eieren)
- slagroom (als je wilt)
- twee rode roosjes voor op de mousse
Bereiding
- Scheid de eierdooiers van de eieren van het eiwit.
- Breek de chocolade en smelt de stukjes in een pannetje met de koffie. Roer goed en haal het pannetje van het vuur als een crèmeachtige massa is ontstaan.
- Voeg dan het klontje boter en twee eierdooiers toe en roer nogmaals alles goed door elkaar. Let erop dat je dit direct doet zolang de chocolademassa nog warm is.
- Laat de crème dan afkoelen en klop in de tussentijd het eiwit van vier eieren op tot een schuimige en stevige massa. Voeg ook dit ingrediënt aan de chocolademassa toe.
- Verdeel de mousse over twee glazen en plaats ze in de ijskast voor ongeveer 24 uur.
- Breng de mousse, voordat je haar serveert, op kamertemperatuur zodat ze zacht is.
- Als u wilt kunt u nog wat slagroom op de mousse doen. Laat uw fantasie nu los op de “styling”. Leg er bijvoorbeeld en roos op, of een hartje of …. Tja en het kan natuurlijk altijd gekker!
Wilt u er een extra opwindend dessert van maken? Maak het dan af met de Spaanse Vlieg Chocolate Sensation.
Warm chocoladecakeje met vloeibaar hart
Deze mini chocoladecakejes met een warm hart van gesmolten chocolade is pure verwennerij. En ook nog eens snel te maken.
Ingrediënten (voor 4 cakejes)
- 125 gr boter
- 1 reep (100 g) pure chocolade van goede kwaliteit
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- 4 eetlepels suiker
- 2 theelepels witte bloem
Bereiding
- De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. 4 ramekins (een klein potje van glas of porselein) met boter invetten en met bloem bestrooien.
- Au bain-marie boter en chocolade verhitten tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is.
- Met een staafmixer eieren, eierdooiers en suiker tot een lichtgekleurde, dikke massa mengen.Terwijl u klopt langzaam de chocolademix erbij schenken en vervolgens met een paar slagen de bloem grof met de ingrediënten vermengen.
- Het beslag over de 4 ramekins, verdelen en 6-7 minuten bakken. De cakejes blijven in het midden vrij zacht. De ramekins omgekeerd op een presenteerschaal leggen, 15 seconden laten staan en vervolgens de cakejes uit de ramekin halen. Direct serveren, eventueel met verse room.
Witte chocolade mousse met frambozensaus
Ingrediënten
- 100 gram witte chocolade
- 2 zakjes cappuccino oploskoffie
- 1 eetl. koffielikeur
- 125 ml. slagroom
- 4 eetl. poedersuiker
- 1 blikje frambozen ca. 200 gr
- 6 verse frambozen
Bereiding
- Breng water aan de kook. Breek de chocolade boven een steelpan en hang hem in kokende water. Laat de chocolade al roerend smelten.
- Los de oploskoffie op in 1/2 dl kokend water en roer dit met het likeur door de chocolade.
- Klop de slagroom stijf met 2 eetl. poedersuiker en spatel de room luchtig door het chocolademengsel. Zet tot gebruik in de koelkast. Wrijf de frambozen boven een steelpan door een zeef. Breng de frambozen met 2 eetl. poedersuiker aan de kook. Laat de saus ca. 4 min. zachtjes koken. Laat hem afkoelen.
- Doe de frambozensaus in twee mooie glazen.
- Schep in elk glas een paar lepels mousse, vervolgens weer de frambozensaus en daarna weer de mousse.
- Maak het op met verse frambozen.
Tip: u kunt de frambozen natuurlijk ook vervangen door aardbeien.