Heeft een romantische diner voor twee gepland?
Wij hebben een aantal heerlijke, prikkelende, tongstrelende gerechten voor u uitgekozen. Met de beste afrodisiaca. Deze lustopwekkende recepten zijn het geheim voor hartstochtelijke en gepassioneerde avonden. En gemakkelijk te bereiken.
Dan hoeft u uw hoofd ook niet alleen bij het eten te houden.
Zeg mij wat u eet en ik zeg wie u bent.
Anthelme Brillat-Savarin
Erotische mosselen met saffraan
Mosselen hebben net als oesters al eeuwenlang een lustopwekkende reputatie. Dat zou met name te danken zijn aan hun gelijkenis met respectievelijk de vrouwelijke en mannelijke geslachtsorganen.
Ingrediënten
- 2 kilogram mosselen
- 1 ui
- Halve groene selderij
- 1,5 deciliter room
- 1 draadje saffraan
- Halve eetlepel kerriepoeder
- tijm
- laurier
- peper
- zout
Bereidingswijze
Passievolle pasta
Men zegt wel dat basilicum de lust stimuleert en zorgt voor weldaad en rust in lichaam en geest. Wij hebben gekozen voor een heerlijk pastagerecht als 'penne all'arrabbiata' (letterlijk 'boze penne' vanwege de pikante smaak) waarbij de aromatische en stimulerende smaak van basilicum wordt gecombineerd met de pikante smaak van Spaanse peper. Het is een lekker gerecht en heel eenvoudig te maken. Als de ingrediënten goed en vers zijn kan echt niemand dit laten mislukken.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Ingrediënten
Bereidingswijze: simpel
Serveertips
Sensuele eend met sappige sinaasappel en cognac
Ingrediënten:
- 1 eend (2-2,5 kg)
- zout en versgemalen peper naar smaak
- 3 eetlepels sinaasappelschil
- 1 eetlepel citroenschil
- 3 eetlepels vers limoenschap
- flinke scheut worcestersaus
- 1 eetlepel Cointreau of andere sinaasappellikeur
- 6 eetlepels marmelade
- 2 eetlepels goede cognac
- 1 flinke theelepel cayennepeper
Bereidingswijze
Wees op uw hoede voor jonge vrouwen die niet van wijn, truffels, kaas of muziek houden.
Colette
Rode aardappelen met kaviaar
Dit recept komt uit het boek Recepten voor de Liefde van John Willoughby.
Ingrediënten
- 2 aardappelen met rode schil
- ongezouten boter naar smaak
- slagroom naar smaak
- zout en versgemalen peper naar smaak
- crème fraîche naar smaak
- kaviaar (echte maar met namaak kan het natuurlijk ook)
Bereidingswijze
Verrassend opwindende salade van Sint-Jacobsnoten en Bretonse Oesters
Ingrediënten
- 6 mooie sint-jakobsnoten
- 6 grote Bretonse holle oesters
- gemengde sla
- platte peterselie
- bieslook
- 1/2 fijngehakte slajot
- 1 dl droge witte wijn
- vinaigrette
- 2,5 dl room met 40% vetgehalte
- saffraandraadjes
- amandelpoeder