Een goed begin is het halve werk.
Wij hebben drie zinnenprikkelende voorgerechten voor u geselecteerd. Super makkelijk en snel te maken, zodat u tijd heeft voor andere, belangrijkere dingen. Zo kunt u hier de recepten vinden van 'Sensuele schelpen', ''Spannende zalm met koriander' en 'Opwindende gevulde vijgen'.
Sensuele schelpen
Ingrediënten
• 2 grote sint jacobsvruchten met schelp
• Extravergine olijfolie
• Zeer fijngemalen spaanse peper
• Zeer fijngemalen gember
• Fijngehakte koriander
• Rucola-sla
• Het sap van 1 limoen
• Zout en peper
Bereiding
- Was de sint jacobsvruchten in ruim water. Borstel de schelpen goed uit en droog ze af.
- Bak de vruchten nu in een koekenpan met een druppeltje olie, ongeveer 2 minuten per kant.
- Leg de gebakken vruchten terug in de schelpen op een bedje van veldsla die je hebt aangemaakt met olijfolie, limoensap, zout en peper.
- Strooi een beetje koriander, spaanse peper en gember over deze liefdeslekkernij.
Spannende zalm met koriander
Ingrediënten
• 300 gram (verse!) zalm zonder vel en graatjes
• Extravergine olijfolie
• Het sap van een limoentje
• Koriander
• Zout
• Roze peper (groene peperkorrels mogen natuurlijk ook)
Bereiding
- Belangrijk is dat de zalm vers is. Gaat u hiervoor naar de visboer, dan kunt u meteen aan hem vragen hij de zalm heel dun snijdt.
- U kunt de zalm ook zelf snijden. Leg de vis daartoe in de ijskast. Als de vis goed koud is, kunt u de zalm in flinterdunne plakjes snijden.
- Marineer de zalm daarna ongeveer twee uur in olijfolie met limoensap en zout.
- Leg de zalm op een mooi bord en garneer de vis met rode rozen, schijfjes limoen en een hartje van roze pepertjes.
Opwindende gevulde vijgen
Ingrediënten
* 2 Mooie, rijpe verse vijgen
* 100 g Ricotta
* 1 Eetl vloeibare honing
* 1 Fijngehakte salieblaadje
* Snufje zout
* Veel versgemalen zwarte peper
* 4 Plakjes dungesneden parmaham
* 2 Handjesvol rucola
* Beetje olijfolie
* Peper en zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vet het bakblik lichtjes in.
Bereidingswijze
- Snij de vijgen tot halverwege in vieren en druk de parten een beetje uit elkaar.
- Meng in de kom de ricotta met de honing, salie, snufje zout en veel versgemalen zwarte peper.
- Vul de vijgen met dit mengsel en omwikkel ze met de parmaham, zet ze op het bakblik.
- Zet het bakblik in de oven en bak de vijgen in 10 minuutjes knapperig.
- Maak de rucola aan met wat olijfolie, beetje zout en versgemalen peper.
- Verdeel dit over de bordjes en zet de vijgen in het midden.
Serveertips
Drink er een droge witte wijn bij.