Overslaan en naar de inhoud gaan

De Beste Lustopwekkende Recepten voor liefdevolle en gepassioneerde avonden

Heeft een romantische diner voor twee gepland? 
Wij hebben een aantal heerlijke, prikkelende, tongstrelende gerechten voor u uitgekozen. Met de beste afrodisiaca. Deze lustopwekkende recepten zijn het geheim voor hartstochtelijke en gepassioneerde avonden. En gemakkelijk te bereiken.
Dan hoeft u uw hoofd ook niet alleen bij het eten te houden.

 

 

 

Zeg mij wat u eet en ik zeg wie u bent.  
Anthelme Brillat-Savarin

Erotische mosselen met saffraan

Mosselen hebben net als oesters al eeuwenlang een lustopwekkende reputatie. Dat zou met name te danken zijn aan hun gelijkenis met respectievelijk de vrouwelijke en mannelijke geslachtsorganen. 

Wie mosselen nog met de R in de maand associeert loopt hopeloos achter. Ze zijn er vanaf de tweede helft van juli tot half mei. Toch lijken de schelpdieren ondanks die R-fabel het lekkerst in de herfst.
Saffraan is een kostbaar exotisch kruid met een aangenaam aroma dat doet denken aan honing met een bittere smaak. Saffraan is een liefdesverhaal, de liefde van moeder natuur voor breekbare schoonheid die resulteert in een goddelijke combinatie van exotisch aroma, verrukkelijke smaak en prachtige kleur. 
Mosselen en safraan: dat kan dus niet fout gaan lijkt ons.

Ingrediënten
 

  • 2  kilogram mosselen
  • 1 ui
  • Halve groene selderij
  • 1,5 deciliter room
  • 1  draadje saffraan
  • Halve eetlepel kerriepoeder
  • tijm
  • laurier
  • peper
  • zout
     

Bereidingswijze
 

Mosselen onder stromend water afspoelen. Mosselen die na een ferme tik niet dichtgaan en kapotte exemplaren verwijderen. Laat de mosselen samen met de grof gesneden groenten, tijm, laurier en peper op een hoog vuur ca. 5-7 minuten koken. Mosselen met schuimspaan in kom scheppen en onder aluminiumfolie of in oven warm houden. Het overgebleven kooknat tot de helft laten inkoken samen met de room.
Voeg er de kerrie en de saffraan bij en breng het op smaak met peper en zout. Giet de saus over de mosselen en serveer meteen.

Passievolle pasta

Men zegt wel dat basilicum de lust stimuleert en zorgt voor weldaad en rust in lichaam en geest. Wij hebben gekozen voor een heerlijk pastagerecht als 'penne all'arrabbiata' (letterlijk 'boze penne' vanwege de pikante smaak) waarbij de aromatische en stimulerende smaak van basilicum wordt gecombineerd met  de pikante smaak van Spaanse peper. Het is een lekker gerecht en heel eenvoudig te maken. Als de ingrediënten goed en vers zijn kan echt niemand dit laten mislukken.

Ingrediënten 
 

• 250 gr  Penne rigate
• Teentje look 
• 250 gr verse rijpe tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes 
• 200 gram gezeefde tomaten
• Een rood pepertje (hoeveelheid naar smaak), zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
• Half bosje basilicum 
• 2 eetlepels olijfolie 
• Versgemalen zout en peper
 

 

Bereidingswijze
 

Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook  en pepertjes hierin een minuutje. Voeg vervolgens de verse tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toe en laat het geheel 5 a 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Kook ondertussen de verse pasta in ruim gezouten water beetgaar. Giet ze af en schep ze over in een serveerschotel. Giet de saus erover en bestrooi met flink wat gescheurde basilicumblaadjes. Geef er zeker geen parmezaan bij.
 

Liefdevolle kreeft

In het vlees van de kreeft schijnen stoffen te zitten die de seksuele energie stimuleren. Daarnaast wordt kreeft gezien als product van Aphrodite, de godin van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde en de schoonheid. Alle reden dus om kreeft op de kaart te zetten.

Ingrediënten 
 

• 2 gekookte kreeften van 500 a 600 gr per kreeft 
• 1 snuf zout en witte peper 
• 4 eetlepels boterklontjes 
• 2 citroenen

 

Bereidingswijze: simpel
 

Snijd de beide kreeften met een zeer scherp mes in de lengte door midden, verwijder het rode koraal en strooi wat zout en peper over de kreefthelften. Leg 1 eetlepel boterklontjes op elke halve kreeft en leg de kreeften met de opengesneden kant naar boven op de grill. Bij matige hitte een paar minuten grillen. Draai de kreeften om en grill ze tot ze enigszins gekleurd zijn. Snij de citroenen in plakjes en schik ze op de gegrilde kreeft.

 

Serveertips
 

Serveer met geroosterd witbrood of bruin grof volkoren en boter. Ook lekker met brocolli of salade. 

Sensuele eend met sappige sinaasappel en cognac

Sinaasappelen zijn dankzij hun stralend oranje schil en zoete, sappige vruchtvlees al eeuwen favoriet bij minnaars. Elegante courtisanes besprenkelden hun beddelakens met oranjewater, en volgens oud geloof zouden twee minnaars hun hele leven gelukkig met elkaar zijn als ze na hun eerste liefdesnacht in water met sinaasappelgeur zouden baden. Voor dit recept baden we een eend in een saus van bittersinaasappelen en cognac; zo biedt ze ten minste tijdelijk geluk voor hen die haar eten.
 
Dit recept komt uit het boek Recepten voor de Liefde, erotisch kookboek van John Willoughby. Helaas alleen nog tweedehands te koop.

Ingrediënten:
 

  • 1 eend (2-2,5 kg)
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 3 eetlepels sinaasappelschil
  • 1 eetlepel citroenschil
  • 3 eetlepels vers limoenschap
  • flinke scheut worcestersaus
  • 1 eetlepel Cointreau of andere sinaasappellikeur
  • 6 eetlepels marmelade
  • 2 eetlepels goede cognac
  • 1 flinke theelepel cayennepeper

     

Bereidingswijze
 

Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd alle overtollige vet in de buikholte en rond de nek van de eend weg.
 
Spoel de eend schoon, prik over het gehele oppervlak met een mespunt gaatjes in het vel en wrijf de eend dan vanbinnen en vanbuiten in met peper en zout.
 
Leg de eend met de borst omlaag op een rooster in een grote braadslee en zet haar een half uur in de oven. Verlaag de temperatuur naar 150 graden, keer de eend en bak haar nog eens 2 uur, of tot er helder sap uitloopt wanneer u in de vogel prikt. (Als de borst te bruin wordt voordat de vogel gaar is, dekt u deze af met aluminiumfolie.)
 
Haal de eend uit de braadslee en laat haar 10-15 minuten rusten. Schep intussen het overtollige vet van het vocht in de braadslee en zet de braadslee op een middelhoog vuur op het fornuis. Voeg alle overige ingrediënten toe en verwarm ze 2-3 minuten al roereend mee tot de marmelade geheel is opgelost. Snijd de eend in tweeën, leg de helften op een mooie schaal, giet er wat saus over en serveer de rest van de saus in een juskom.
Wees op uw hoede voor jonge vrouwen die niet van wijn, truffels, kaas of muziek houden.
 
Colette

Rode aardappelen met kaviaar

Dit recept komt uit het boek Recepten voor de Liefde van John Willoughby.

Door de eeuwen heen hebben mensen enorm veel moeite gedaan om aan kaviaar te komen, zowel vanwege de unieke smaak als de vermeende lustopwekkende kracht. Dit gerecht komt het best tot zijn recht als u bloemige aardappelen met een rode of paarse schil gebruikt.

Ingrediënten
 

  • 2 aardappelen met rode schil
  • ongezouten boter naar smaak
  • slagroom naar smaak
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • crème fraîche naar smaak
  • kaviaar (echte maar met namaak kan het natuurlijk ook)
     

Bereidingswijze
 

Pof de aardappelen in de oven op 220 graden. Prik elke aardappel tijdens het poffen minstens één keer flink met een vork, zodat de stoom eruit kan ontsnappen. Na 40-60 minuten zijn ze gaar.
 
Haal de aardappelen uit de oven, snijd er een kapje af en schep het kruim eruit. Prak het zo fijn mogelijk en roer er boter, zout, peper naar smaak doorheen. Breng de puree met slagroom op de gewenste dikte.
 
Schep de puree terug in de aardappelschillen; zet de aardappeln opnieuw in de oven tot ze gloeiend heet en knapperig zijn. Garneer ze met crème fraîche en kaviaar/ Serveer ze bij voorkeur met ijskoude wodka of champagne.
 

Verrassend opwindende salade van Sint-Jacobsnoten en Bretonse Oesters

Dit gerecht is gebaseerd op een echte klassieker van de Franse keuken; de sint-jacobsoesters van Alex Hmbert. Hij was een van de eersten die saffraan combineerde met coquilles. Het recept is afkomstig uit het mooie kookboek "Op een bedje van Liefde, Topchefs koken met afrodisiaca" van Jan van Parijs. Helaas is dit boek alleen nog tweedehands verkrijgbaar. 

 

Ingrediënten
 

  • 6 mooie sint-jakobsnoten
  • 6 grote Bretonse holle oesters
  • gemengde sla
  • platte peterselie
  • bieslook
  • 1/2 fijngehakte slajot
  • 1 dl droge witte wijn
  • vinaigrette
  • 2,5 dl room met 40% vetgehalte
  • saffraandraadjes
  • amandelpoeder
     

Bereidingswijze (voor licht gevorderde)
 

Kook de witte wijn samen met oestervocht en pocheer hierin de oesters zeer kort.
Leg de oesters opzij.
Bak de sint-jacobsnoten goed bruin in de boter. Houd warm.
Ontvet de pan. Blus de hete pan met het kookvocht met saffraan, laat inkoken,
voeg er room aan toe, laat inkoken en haal door de puntzeef.
Nappeer de saus over de oesters in hun schelpen, bestrooi met amandelpoeder en gratineer ze onder de gril.

 

Versiering van het bord
 

Maak een boeket van gemengde sla met vinaigrette en kruiden in het midden van het bord. Schik er de sint-jacobsnoten en de gegratineerde oesters rond.

Wellicht ook interessant

Geraffineerde sensuele verrassing voor hem of haar: aardbeien in een jasje van chocolade. Het knapperig bittere van de chocolade gaat perfect samen met de zacht, zoete en sappige aardbei. Een erotische traktatie!

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief